DERMA IR FACE

Als Skin Care Professional moet men altijd op zoek gaan naar de allernieuwste en beste technieken in huidverbetering. Doch moet men ook bewust zijn van de gevaren maar ook de wettelijke verplichtingen die worden opgelegd. Een basic schoonheidssalon mag niet zomaar eender welke huid verbeterende techniek aanbieden, sommige zijn immers exclusief voor dermatologen, andere mogen dan weer enkel worden uitgevoerd door huidexperten of dermatologische schoonheidsspecialisten. Bepaalde huid verbeterende technieken vereisen namelijk een intensieve theoretische en praktijkgerichte opleiding. GRACIOUSCOSMETICS biedt u deze kennis en kunde. Grace heeft zich namelijk bijgeschoold tot Master in huidverbetering en bijkomend heeft ze zelfs een diploma van dermatologisch schoonheidsspecialiste.

Een nieuwe techniek op het vlak van huidverbetering is DERMA IR of huid punctie. DERMA staat voor Dermapen of Micronaaldapparaat en IR staat voor IR PHARMAESTHETICS. Dit Spaans bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en productie van geavanceerde esthetische apparaten en farmaceutische ampullen of injectieflacons voor cosmeceutische toepassingen. Ze staan garant voor wetenschappelijk onderzoek en productontwikkeling in samenspraak met professionele gebruikers, dermatologen en onder strenge waakzaamheid van de farmaceutische wetgeving. IR PHARMAESTHETICS staat voor veiligheid, voorsprong en kwaliteit. Ze bieden de meest avant-garde producten in geavanceerde esthetiek. DERMA IR, ook bekend als collageeninductietherapie of micropunctie met steriele ampullen, is een relatief nieuw concept in de esthetische behandelingstherapieën. GRACIOUSCOSMETICS biedt u een brede waaier aan exclusieve huid verbeterende behandelingen met DERMA IR.

De behandelingen zijn gericht op het stimuleren van de productie van collageen in het lichaam om de huid opnieuw te verstevigen, te liften en te verjongen, om zo fijne lijntjes, rimpels, Straie, Acné, littekens, Cellulite te minimaliseren. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat bestaat uit vezels en wordt afgescheiden door bindweefselcellen die fibroblasten worden genoemd. Collageen wordt aangetroffen in alle belangrijke structuren van het lichaam, zoals botten, pezen en ligamenten. Het maakt deel uit van het bindweefsel en geeft specifiek stevigheid aan de huid. Collageen is dus van vitaal belang voor de elasticiteit van de huid. Collageen beschermt en versterkt de structuren in ons lichaam. Het vormt een barrière tegen toxische stoffen, pathogenen, milieutoxines, micro-organismen en kankercellen. Het beschermt ook de wanden van de bloedvaten, het spijsverteringskanaal, het hart, de nieren, de galblaas en de urineblaas, het onderhoudt ook de weefsels en cellen. Kortom collageen is een zeer belangrijke stof in ons lichaam, dus verlies ervan kan leiden tot een kettingreactie van gezondheidsproblemen!

De DERMA IR heeft als doel om interne voedingsstoffen voor de huid te verschaffen, de interne cellen van de huid te activeren en ook de migratie van fibroblasten te veroorzaken om nieuw collageen en elastine te produceren. Met het Micronaaldapparaat worden kleine kanaaltjes gemaakt in de huid en tegelijk worden medisch esthetische formules injecteert. De micronaaldjes die gebruikt worden zijn steriel, veilig en goed verdraagbaar. De diepte van de naaldjes is instelbaar, naargelang de indicatie, de wettelijke norm en tolerantie van de cliënt.

 

INDICATIES DERMA IR:

 • Expressielijntjes
 • Rimpels
 • Straie
 • Littekens
 • Photoaging/UV-schade
 • Verwijde poriën
 • Acné littekens
 • Hyperpigmentatie
 • Rosacea
 • Couperose
 • Huidverslapping
 • Cellulite
 • Wallen en donkere kringen
 • Obesitas

 

Volgende MEDISCH ESTHETISCHE FORMULES/AMPULLEN worden gebruikt:

 • POLIVITAMINE: hoge vitamineconcentratie (70 actieve stoffen!), zoals vitamine, aminozuren, minerale zouten en Hyaluronzuur. Deze ampul zorgt voor helderheid, hydratatie, voeding en is geschikt voor alle huidtypes. Het zorgt voor een flash effect en is preventief voor anti-age en beschadigde huid. Geschikt voor gelaat.
 • HA HYDRO: pure niet-gereticuleerd Hyaluronzuur. Zorgt voor hydratatie en vulling van rimpels. Geschikt voor gelaat.
 • LIFTING CELLS: herstructurend, remmende werking op spiercontractie en krachtige antioxidant, herstelt de huid vanuit de diepe lagen. Bevat Argireline of SNAP8, Retinol of Vitamine A. Geeft een botox-effect, zonder verlamming. Geschikt voor gelaat.
 • KOJICO & RETINOL: verminderen van pigmentvlekken en stimuleren van productie van collageen. Kojicozuur werkt in op de melanocyten en remt de synthese van melanine, waardoor het een depigmenterende functie krijgt. Retinol is een hoge concentraat Vitamine A, welke essentieel is om huidveroudering te verminderen en de elasticiteit te vermeerderen. Geschikt voor gelaat.
 • COLLAGEEN FIRM: herstructurend en verstevigend. Dient om huidverslapping aan te pakken. Kan gebruikt worden voor gelaat en lichaam.
 • SILICIO & DMAE: herstructureren van collageen en elastine, verstevigt de huid en verbetert de toniciteit, beschermt de huid tegen vrije radicalen. Aanbevolen voor de aanpak van Straie, littekens en Acnélittekens. Geschikt voor gelaat en lichaam.
 • COUMARIN PLUS: bevat ingrediënten van natuurlijke en plantaardige extractie. Vitamine P verbetert en beschermt de bloedvaten. Ideaal serum voor de behandeling van Rosacea en Couperose. Het versterkt de perifere microcirculatie. Geschikt voor gelaat en lichaam.
 • LEVOCARNITINE: “Fat Burn”, helpt om vet te metaboliseren en om te zetten in energie. Werkt afslankend in combinatie met periodieke lichaamsbeweging. Sterk aanbevolen bij Obesitas appel vorm of abdominale obesitas. Opgepast: kan positieve dopingcontroles geven bij professionele sporters! Geschikt voor lichaam.
 • PHOSPHATIDYLCHOLINE & DEOXICHOLATE: perfect om vetcellen af te breken en te verminderen = ANTI-CELLULITE. Werkt reducerend, drainerend, absorberend, verandert de chemische lipide structuur waardoor ze wateroplosbaar wordt. Meestal lichaam maar ook geschikt voor oogzakjes en dubbele kin. NIET GESCHIKT VOOR DERMA IR, maar wordt gebruikt met MESOTHERAPIE of RF.
 • ARTISJOK: voor cellulite type 1 en 2. Versterkt de bloedsomloop, draineert en verbetert de huidconditie. Geschikt voor lichaam.
 • CAFFEINE: gladmaken van sinaasappelhuid, verminderen van vetophoping. Geschikt voor lichaam.
 • EGF Regenere + SH-Oligopeptide-1 = groeifactor: dit is een natuurlijk eiwit samengesteld uit 53 aminozuren, het heeft het vermogen om de celcyclus van onze huidcellen te reguleren op het niveau van ontwikkeling, vernieuwing en overleving ervan. EGF-groeifactor bepaalt de toename van keratinocyten & fibroblasten welke essentieel zijn in de aanmaak van lichaamseigen collageenvezels. Het bevat ook regenererende en antioxiderende hulpstoffen. Dit unieke serum gaat dus via de microkanaaltjes die de Dermapen maakt, rechtstreeks inwerken in de huidcellen en een verandering teweegbrengen in de groeistructuur. Hierdoor zal het lichaamseigen collageen opnieuw gestimuleerd worden. Als resultaat krijg je een vermindering van huidverslapping, rimpels, groeven, fijne lijntjes, littekens, ouderdomsvlekken en kraaienpootjes. EGF geeft uw gelaat een complete verjongingskuur!

 

Hoe gaat GRACIOUSCOSMETICS nu te werk als Skin Care Professional voor haar huid verbeterende behandelingen met DERMA IR?

Eerst en vooral moet U bepalen welk huidprobleem of imperfectie er moet worden behandeld. U kiest dus de indicatie van de DERMA IR behandeling. Is dit huidprobleem of imperfectie gesitueerd op uw gelaat of op uw lichaam? Voor het gelaat hebt u de keuze om een complete ‘Facial Treatment’ te doen of enkel een zone. Voor het lichaam wordt er enkel in zones gewerkt.Toch is er een vast huidprotocol dat steeds wordt gevolgd:

 • Stap 1: reiniging
 • Stap 2: peeling
 • Stap 3: fysiologisch water
 • Stap 4: ontsmetten
 • Stap 5: DERMA IR + Ampullen
 • Stap 6: Post treatment crème
 • Stap 7: Alginaat masker
 • Stap 8: Post treatment crème + concentraat
 • Stap 9: Zonnecrème

 

PRIJZEN COMPLETE FACIAL TREATMENTS (duur = 2u)

DERMA IR + POLYVITAMINE 135 €
DERMA IR + HA HYDRO 165 €
DERMA IR + LIFTING CELLS 155 €
DERMA IR + KOJICO & RETINOL 140 €
DERMA IR + COLLAGEEN FIRM 140 €
DERMA IR + SILICIO & DMAE 130 €
DERMA IR + COUMARIN PLUS 125 €
DERMA IR + EGF & HA HYDRO 170 €

 

PRIJZEN PER GELAAT ZONE (Soort serum wordt bepaald naargelang indicatie van de behandeling)

DERMA IR voorhoofd 65 €
DERMA IR kraaienpootjes 65 €
DERMA IR donkere wallen 70 €
DERMA IR neus 60 €
DERMA IR wangen 85 €
DERMA IR mondhoeken + bovenlip 80 €
DERMA IR hals 65 €
DERMA IR hals + decolleté 85 €
DERMA IR volumineuze lippen 70 €
MESO/RF oogzakjes of dubbele kin 60 €

 

GRACIOUSCOSMETICS garandeert u al een resultaat na de eerste behandeling. Voor een definitieve oplossing van uw huidprobleem of imperfectie hebt u verschillende behandelingen nodig over een bepaalde tijdspanne. Voor aanvang van de behandeling zal u een informed consent moeten ondertekenen. Voor meer informatie hieromtrent kan u steeds vrijblijvend het salon contacteren. Alle behandelingen van DERMA IR kunnen online of telefonisch worden geboekt. Alvorens u een DERMA IR behandeling boekt, zal er eerst een huidanalyse moeten gebeuren, 1 week vooraf. Deze kost 30€ en kan online of telefonisch worden geboekt.